Loading

Friendly Frank

Friendly Frank – selvbetjening og formidling på én gang.

Friendly Frank tilbyder biblioteket hidtil usete muligheder og fleksibilitet. Enten som én samlet enhed – eller som ny indmad til eksisterende udlåns- afleveringshardware.

FF NO square

Friendly Frank er et lille men særdeles smidigt system, der tilbyder bibliotekets brugere alle de sædvanlige selvbetjeningsmuligheder som lån, aflevering og betaling* samt adgang til at behandle reserveringer og øvrige profildata.

Samtidig tilbyder Friendly Frank et digitalt formidlingsunivers, hvor brugerne kan blive inspireret af digitale udstillinger, søge i bibliotekets materialer, se vigtige nyheder og arrangementer, finde vej i biblioteket, scanne materialer for at læse anmeldelser, se videoer eller få forslag til lignende værker.

Friendly Frank tilbyder også specialapplikationer som fx Forsidebladring, hvor brugerne kan scrolle i alle materialer opstillet i en reol eller sektion.

Friendly Frank fylder ikke mere end en lille computer. Den kan monteres på bord, væg eller på reolen blandt bibliotekets materialer.

Friendly Frank kan konfigureres med softwareydelser efter jeres ønske og kan installeres i specialdesignede møbler.

* Betalinger med Mobilepay.

Loading

easyScreen

easyScreen er et browserbaseret skærmstyringssystem, specielt udviklet til at understøtte bibliotekernes krav til den digitale formidling i det fysiske rum.

easyScreen-porteføljen tilbyder interaktiv formidling via vores tablet- og trykskærmsbaserede produkter som “Digitale Hylder, easyWay og VideoVært, eller automatiseret formidling til brugerene baseret på materiale hentet fra bibliotekshjemmesiden eller biblioteksbasen. Dermed understøtter systemet også DDBs BPI funktion.

Systemet kan styre én eller flere hundrede skærme på tværs af filialer og institutioner, og tilbyder målrettet formidling i forhold til bibliotekernes besøgsprofil. Skærmene kan dele indhold eller vise unikt indhold på forskellige tidspunkter af dagen, ugen eller måneden, alt efter hvilke personaer/ målgrupper, der besøger biblioteket hvornår.

Med den browserbaserede tilgang kan systemet opdateres fra ét centralt sted, lokalt på filialerne eller derhjemmefra. Designet kan tilpasses kommunens eller bibliotekets visuelle udtryk eller tilpasses lokale krav, alt efter behov.

Der er statistik for hver enkelt interaktiv skærmfunktion, og derved tilbyder systemet overblik over brugerens navigering i easyScreen universet.

easyScreen er baseret på et indholdstræ, hvor det er muligt at gruppere indholdet i sektioner. Vi kalder det “præsentationssæt” og “slides”.

Redaktørerne opdaterer indhold i slides enten manuelt eller mere normalt via automatiseret indhentning af indhold fra eksterne leverandører som f.eks bibliotekets hjemmeside, RSS feeds eller materialesamlingen.

Disse slides kan grupperes efter f.eks. målgruppe, fysisk lokation eller emne, hvorefter indholdet bliver planlagt til visning på én eller flere fysiske skærme. Det er simpelt at planlægge skærmforløb måneder og uger i forvejen.

Skærmforløb kan planlægges for én eller flere skærme på samme tid, og kan planlægges ned på minutniveau.

Langt de fleste skærme og slides skal kun konfigureres én gang. Indholdet opdateres typisk automatisk,eller via ganske få kommandosøgninger.

Loading

Lokaleoversigt

Lokaleoversigt giver mulighed for at præsentere en oversigt over et eller flere lokalers brug dag for dag. Data kan importeres fra bibliotekets eller kommunens lokalebookingsystem.

Kan benyttes på touch og ikke-touchskærme.

Loading

Plakatskærm

Plakatskærme – Fremvisning af dedikeret grafisk indhold, typisk informations-/event-plakater.

Plakatskærm er som navnet antyder, en selvstændig skærm der fungerer på samme måde som en plakat. Fordelen er dog, at skærmen kan vise forskellige “plakater” i intervaller bestemt af biblioteket.  Plakatskærm forudsætter at biblioteket har easyScreen eller Digitale Hylder.

Plakaterne produceres i høj opløsning, således at de kan printes fysisk og uploades til systemet. Herefter er det muligt at dele indholdet på flere dedikerede  plakatskærme.

plakatskærm.png

 

 

Loading

Materialeformidlingsmodul

Med Materialeformidlingsmodulet kan biblioteket formidle udvalgte værker fra biblioteksbasen ift. bibliotekets besøgsprofil. For derved at eksponere brugerne for materialer ,der ligger inden for deres interessefelt.

Redaktørene kan via CQL søgninger udvælge materialer, der bliver vist i en slynge på skærmen. For hvert materiale vises der forsidebillede, beskrivende tekst, forfatter og titel.

Det er muligt at lave flere søgninger og planlægge visninger således, at indholdet kan tilpasses til bibliotekets besøgsprofil. Modulet kan afvikles på ikke-touchskærme.

Loading

Video Modul

Redaktøren kan uploade egenproducerede videoer, som vises på udvalgte skærme. Det er muligt at sammensætte flere videoer, som vises efter hinanden.

Videoer fra youtube kan indhentes og vises. Tidsintervallet justeres automatisk til videoens længde.

Loading

Digitale Hylder

Med Inleads Digitale Hylder får biblioteket mulighed for at lave virtuelle udstillinger i biblioteksrummet.

(se også video nederst)

Med Digitale Hylder kan biblioteket præsentere materialer samlet i temaer, som brugeren kan browse igennem på en touchskærm. Temaerne kan være faste elementer såsom Slægtsromaner, Nye kriminalromaner og nyeste musik – eller inspirerede af årstiden, f.eks. Svampe, Påskeklip m.m. Det vil også være oplagt at lave aktuelle temaer som Håndbold VM, Diverse politiske valg o.s.v.

Digitale Hylder giver brugeren mulighed for at læse en kort beskrivelse af materialet, se emner og detaljer. Derudover er det muligt at se, hvor materialet fysisk er placeret samt hvad andre har lånt, udgivelser af samme forfatter eller andre værker i serien.

Derudover tilbydes følgende udvidelser:

Reservér
Mulighed for at reservere materialer direkte fra Digitale Hylder.

Udlån
Mulighed for at udlåne materiale direkte fra Digitale Hylder med scanner.

Aflevering
Mulighed for at aflevere materialer direkte ved Digitale Hylder med scanner.

Video
Relaterede videoer som trailere og musikvideoer fra youtube kan afspilles direkte fra skærmen.

Anmeldelser
Materialevurderinger og anmeldelser fra Infomedia vises for det pågældende materiale

eReolen
For de bøger, der findes som ebog på eReolen, vises en snippet af bogen, som brugeren kan læse direkte på skærmen.

  • Hvis biblioteket har easyWay kan den fysiske placering af materialer blive vist på et kort.

Anvendelsesmuligheder: Tilgåes via trykskærm.

Integration: DBC brønd, MoreInfo, Cicero, Infomedia, lektørudtalelser, eReolen, YouTube, OPAC Søg, Wayfinder

Digitale Hylder teknisk info
Digital Hylder er ligesom easyScreen en SaaS-baseret løsning.
Der kræves altså ingen installation på jeres maskiner – kun en browser.

Loading

easyWay

easyWay er en kortfunktion, der kan lede brugeren hen til de rette områder eller reolen, hvor materialerne er opstillet. easyWay er således en overbliksfunktion, der er vigtig i indgangsområderne og samtidig en nyttig funktion, når brugerne skal finde materialer efter et opslag i biblioteksbasen (OPAC Søg, eller Digitale Hylder). Hvis brugerne ønsker at finde et givent materiale, vil easyWay efter aktivering vise den fysiske placering/opstilling af materialet.
Eksemplet her er fra KulturØen i Middelfart.

Anvendelsesmuligheder: Tilgås via trykskærm.
Integrationer: Digitale Hylder, VideoVært og OPAC Søg

Loading

Medie Modul

Interaktivt formidlingssystem som kan samle video og slides i et tema.
Slides bliver produceret i systemet, videoer bliver enten hentet fra YouTube eller uploaded direkte til systemet.
Brugerne kan selv navigere i universet/ temaet via en touchskærm.

Loading

VideoVært

Med VideoVært-funktionen kan biblioteket tilbyde interaktiv formidling på en ny måde.

VideoVært-funktionen kombinerer videoformidling med andre easyScreen-funktioner som f.eks. Digitale Hylder eller fremvisning af tekst- og billedslides på samme skærm på samme tid.

Således kan biblioteket vise et forfatterinterview samtidig med at brugerne kan scrolle igennem forfatterens tilgængelige materialer, eller en bibliotekar kan fortælle om bibliotekets faciliteter samtidig med, at brugerne har mulighed for at placere tilbuddene med easyWay wayfinder modulet.

Indholdet i VideoVært kan i lighed med vores Medie Modul være egenproduceret eller hentes fra youtube.

Loading

OPAC Søg

Som et alternativt til de mange vanskeligt placérbare søge-PC’er i biblioteksrummet tilbyder Inlead en tablet- eller touchskærmsbaseret OPAC-søgefunktion med fuld funktionalitet.  Search

Her ses tastaur på touchskærmen – og i baggrunden visning af et søgeresultet.

Brugerne får mulighed for at søge i bibliotekets samlinger,via en fritekstsøgning, der kan indsnævres via. forskellige facetter.

De mest populære søgninger vises i toppen af skærmen, og herudover tilbydes reservering, læs anmeldelser og flere andre serendipitets-funktioner i lighed med postvisningsfunktionen på Digitale Hylder.

Loading

Velkomstskærm

Via en interaktiv skærm kan brugerne få overblik over husets tilbud og få yderligere information om, hvad de enkelte tilbud omfatter via tekst-slide, video, eller VideoVært-funktionen.

Hvert emne kan have underemner som kan linke videre til hvilket som helst easyScreen-produkt fx Digitale Hylder, et billede eller en begivenhed eller en ny velkomstskærm her illustreret ved en hovedskærm og en musikafdelings skærm. Velkomstskærmen vedligeholdes via easyScreens backend.

Loading

Visuelle Hylder

Visuelle Hylder giver brugerne overblik over materialerne i en reol.

Med Visuelle Hylder får brugerne mulighed for at “bladre” digitalt i materialerne fra et reolfag, opstilling eller en udstilling.

Efter brugerens valg kan der bladres i de materialer, der er hjemme eller blandt alle materialer i opstillingen.

Det er muligt at videresøge i hele bibliotekets bestand af tilsvarende materialer ved blot at fjerne et flueben.

Hvis brugeren ønsker at bruge Visuelle Hylder som almindelig OPAC søgeskærm, kan det også lade sig gøre.

Efter brug genstarter skærmen, som igen kan bruges som Virtuelle Hylder.

Brugeren har mulighed for at læse uddybende informationer:

  • anmeldelser fra Infomedia,
  • snippets fra / uddrag af materialet
  • Trailer eller musikvideo (ved musik og film)

Brugerne kan reservere udlånt materiale.

Som option kan Visuelle Hylder udstyres med en RFID-scanner, der giver mulighed for at scanne materialer og se uddybende informationer samt udlåne materialet.

Ved hjælp af en konfigurérbar service defineres netop den del af samlingen, som ønskes præsenteret.

Der er statistik på Visuelle Hylder, så det er muligt at se brugen af systemet.

Virtuelle Hylder kan køre på en mindre touchskærm, som kan monteres på en bagvæg eller inde i selve reolen. Virtuelle Hylder kan vælges vist vertikalt eller horisontalt.

Loading

eHylde

eHylde fra Inlead gør det nu muligt for biblioteket at tilbyde digitale titler til udlån på en nem og overskuelig måde.

e-bøger, lydbøger og andre “streaming produkter” fx film står klar i eHylde på samme måde som de fysiske bøger står klar til lånerne i hylderne på biblioteket.

eHylde er en skærm, som viser et udvalg af digitale titler til udlån med forsidebilleder og tilhørende QR-koder sådan at brugeren via mobiltelefonen nemt kan finde og forbruge titlen på eReolen, Filmstriben.

Hver skærm kan vise op til fire forskellige temaer. Bibliotekerne bestemmer selv, hvilke temaer der vises, indholdet opdateres løbende via CQL søgestrenge, eller via indsættelse af titler.

Visninger på eHylde kan planlægges frem i tid, og temaerne kan variere efter tidspunkt på dagen og de besøgendes demografi.

eHylde kan opdateres via en browser og kan således opdateres så længe, I har adgang til en internetforbindelse.

eHylde kan placeres i biblioteket, således at lånerne, som kommer på biblioteket, bliver opmærksom på bibliotekets digitale tilbud.

Det er også muligt at placere eHylde i et vindue i biblioteket. På den måde har man en døgnservice for alle, som passerer uden for biblioteket.

Det er også muligt at anbringe eHylde på andre offentlige steder, rådhus, bus og tog -stationer, biografer m.m.

Med eHylde tilbydes borgerne en decentral markedsføring af biblioteksprodukter, der kan forbruges umiddelbart. Perfekt til den lange togtur på en travl hverdag

Loading